FILMOTECA. ELS CURTS DE LA NOUVELLE VAGUE 3: EL NOU CURTMETRATGE 1958-1965.

FILMOTECA. ELS CURTS DE LA NOUVELLE VAGUE 3: EL NOU CURTMETRATGE 1958-1965.

TEATRE RAVAL DE CASTELLÓ DE LA PLANA
08 de maig 19:00
0 min

Dimecres, 8 de maig a les 19.00 hores. Preu: 3 €
FILMOTECA
 ELS CURTS DE LA NOUVELLE VAGUE 3: EL NOU CURTMETRATGE 1958-1965. 72' 

EL CANTO DEL ESTIRENO 
Alain Resnais. França. 1958. Color. 19'. 
Documental que il·lustra el procés de fabricació d'un plàstic sintètic en el qual s'inverteix l'ordre cronològic del procés, partint del producte elaborat i desembocant en la seua matèria d'origen: el petroli. 
> Resnais converteix una pel·lícula industrial per encàrrec en un film líric i surrealista. 

Documental que ilustra el proceso de fabricación de un plástico sintético en el que se invierte el orden cronológico del proceso, partiendo del producto elaborado y desembocando en su materia de origen: el petróleo. 
> Resnais convierte una película industrial de encargo en un film lírico y surrealista. 

LAS VIUDAS DE 15 AÑOS 
Jean Rouch. França. 1965. B/N. 26'. 
Rouch observa la societat ié-ié parisenca a través del comportament i de les aventures de dos xiques joves, una molt seriosa i l'altra no tant. Episodi de la sèrie Les adolescentes ou La fleur de l'âge. 

Rouch observa la sociedad yeyé parisina a través del comportamiento y las aventuras de dos chicas jóvenes, una muy seria y la otra no tanto. Episodio de la serie Les adolescentes ou La fleur de l'âge.

JANINE 
Maurice Pialat. França. 1961. B/N. 16'. 
Dos homes es coneixen en un café de París. El més jove confessa que torna de casa d'una prostituta de la qual creu estar enamorat. L'altre li conta que està divorciat d'una dona a la qual maltractava i que ara es dedica a la prostitució. 

Dos hombres se conocen en un café de París. El más joven confiesa que vuelve de casa de una prostituta de la que cree estar enamorado. El otro le cuenta que está divorciado de una mujer a la que maltrataba y que ahora se dedica a la prostitución. 

A LA MEMORIA DEL ROCK 
François Reichenbach. França. 1963. Color. 11'. 
François Reichenbach recrea l'atmosfera dels concerts de principis dels seixanta a França amb este curtmetratge documental amb actuacions, entre d'altres, de Johnny Hallyday. 

François Reichenbach recrea la atmósfera de los conciertos de principios de los sesenta en Francia con este cortometraje documental con actuaciones de, entre otros, Johnny Hallyday.

Organitza: Ajuntament de Castelló de la Plana i IVC-Filmoteca

Sessions disponibles